دانش پژوهان
1403/03/21
نکاتی برای موفقیت در امتحانات

14 نکته برای موفقیت در امتحانات پایان ترم

بهترین راه برای اطمینان از کسب نمره مورد نظر، درک کامل مطالب است. با این حال، شناخت مهارت های خوب آزمون دادن می تواند به تفاوت بین نمره عالی و متوسط کمک کند. تسلط بر این مهارت ها همچنین می تواند به کاهش استرس و تسکین اضطراب هنگام امتحان کمک کند.
در این مقاله، نکات مربوط برای شرکت در امتحانات را به دو دسته تقسیم کرده ایم: هفت کاری که می توانید برای آماده شدن برای امتحان بعدی خود انجام دهید و هفت کاری که باید پس از شروع آزمون  انجام دهید. ما همچنین چهار استراتژی را گنجانده‌ایم که می‌تواند به کمتر شدن اضطراب امتحان کمک کند.
امیدواریم این نکات به شما کمک کند دفعه بعد که با یک امتحان بزرگ یا کوچک روبرو هستید موفق شوید!

هفت تا از بهترین استراتژی ها برای آمادگی در آزمون

جمله ای از الکساندر گراهام بل "آماده سازی کلید موفقیت است." وقتی زمان شرکت در امتحان فرا می رسد، با این جمله باید زندگی کرد.

در اینجا هفت تا از بهترین نکاتی که می توانید انجام دهید تا موفقیت خود را در هر آزمونی اعم از امتحانات پایان ترم تا آزمون بزرگی مثل کنکور تضمین کنید آورده شده است.

1. عادات خوب مطالعه را تمرین کنید

درک و به خاطر سپردن اطلاعات برای آزمون زمان بر است، بنابراین ایجاد عادات مطالعه خوب مدت ها قبل از روز آزمون واقعا مهم است. تکالیف روزانه خود را با دقت انجام دهید و آنها را به موقع تحویل دهید. دروس خود را هر روز مرور کنید. برنامه ریزی مطالعه داشته باشید.
از هر آزمون تمرینی که استاد یا معلم به شما می دهد استفاده کنید تا مرور روزانه دروس را انجام دهید. این مراحل ساده، زمانی که به طور معمول انجام می شود، به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که چیزهای خود را در روز امتحان واقعاً می دانید.

2. " شب امتحانی نباشید "

شاید در ذهن شما ایده خوبی به نظر برسد که شب قبل از آزمون ساعت ها صرف حفظ مطالب مورد نیاز خود کنید. در واقع،منظور انباشتن مطالب زیاد و خواندن آن شب امتحان است. نه تنها احتمال کمتری دارد که مطالب در ذهن شما بماند، بلکه استرس را افزایش می دهد، بر خواب تأثیر منفی می گذارد و آمادگی کلی شما را کاهش می دهد.
بنابراین از وسوسه بیدار ماندن تا دیروقت برای مرور مطالب درسی جلوگیری کنید.
انباشته کردن لحظه آخری مطالب نسبت به ایجاد عادات خوب مطالعه و داشتن یک خواب خوب شبانه، به مراتب باعث کاهش درصد موفقیت می شود.

3. وسایلتان از شب قبل آماده کنید

قبل از رفتن به تخت خواب هر چیزی را که برای امتحانات نیاز دارید اعم از لباس ، خودکار و مداد و ... را آماده کنید. آماده کردن همه چیز از شب قبل به شما کمک می کند تا اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید و استرس را در صبح روز آزمون به حداقل برسانید. و چند دقیقه اضافی برای خوابیدن و خوردن یک صبحانه سالم به شما می دهد.

4. شب خوب بخوابید

و صحبت به خواب که می رسد... اینکه در شب قبل از آزمون استراحت خوبی داشته باشید یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای موفقیت در روز امتحان انجام دهید. چرا باید خواب را در اولویت قرار دهید ؟ یک خواب خوب شبانه به شما کمک می کند تا در طول آزمون فکر بازتری داشته باشید.
همچنین مقابله با استرس و اضطراب امتحان را آسان تر می کند. علاوه بر این، عادات خواب عالی برای تقویت حافظه و بهبود عملکرد تحصیلی و همچنین کاهش خطر افسردگی و سایر اختلالات سلامت روان نیز ثابت شده است.

5. یک صبحانه سالم بخورید

مانند خوابیدن، غذا خوردن نیز بخش مهمی از آمادگی جهت امتحانات است. زمانی که عصبی هستید یا با عجله از در بیرون می روید، هر چقدر هم که زمان کم باشد یا بی اشتها باشید ، صبح روز امتحان زمانی را برای خوردن یک صبحانه سالم برنامه ریزی کنید. ترکیبی از کربوهیدرات‌ و پروتئین سالم به شما احساس سیری می‌دهد بدون اینکه احساس سستی داشته باشید.
غلات کامل گندم، تخم مرغ، بلغور جو دوسر، انواع توت ها و آجیل ممکن است انتخاب های خوبی باشند (بسته به نیازها و ترجیحات غذایی شخصی شما). بهتر است از غذاهایی که قند بالایی دارند اجتناب کنید، زیرا می توانند انرژی زیادی به شما بدهند که به سرعت از بین می رود و باعث می شود سریع احساس خستگی کنید. و نوشیدن آب فراوان را فراموش نکنید. در صورت امکان در روز آزمون یک بطری آب همراه داشته باشید.

6. حدود نیم ساعت به محل امتحان زودتر برسید

زود رسیدن به محل امتحان می تواند به کاهش استرس کمک کند و به شما این امکان را می دهد که قبل از شروع آزمون، در یک وضعیت ثابت ذهنی مثبت قرار بگیرید. هر چه زودتر صندلی خود را پیدا کنید. تا وسایل خود را قبل از امتحان روی صندلی آماده کنید طوری که به راحتی در دسترس باشند، اطمینان حاصل می کند که از نظر فیزیکی راحت هستید.
با استقرار زودهنگام، به خود زمان می‌دهید تا سازماندهی، آرامش و آمادگی ذهنی برای شروع آزمون داشته باشید. حتی در محیط دبیرستان، به حداکثر رساندن زمانی که در کلاس آزمون دارید حتی اگر فقط چند دقیقه باشد می تواند به شما کمک کند قبل از شروع آزمون احساس راحتی، آرامش و تمرکز بیشتری داشته باشید.

7. افکار مثبت را در ذهن بپرورانید

اهمیت اعتماد به نفس و طرز فکر مثبت در آمادگی آزمون را دست کم نگیرید. افکار مثبت می تواند به مبارزه با تفکر منفی، اضطراب امتحان و عدم تمرکز کمک کند که این موارد منفی به راحتی می تواند درصد موفقیت شما را در روز آزمون تضعیف کند.
زمان را برای پیاده روی کوتاه یا گوش دادن به موسیقی مورد علاقه خود در نظر بگیرید. تمرینات تنفسی ساده انجام دهید. خود را در موفقیت بعد آزمون مجسم کنید. افکار ذهنیتان می تواند کاملاً منحصر به فرد باشد. نکته مهم ایجاد یک وضعیت روانی آرام است که اعتماد به نفس، نگرش و تمرکز شما را هنگام شروع آزمون افزایش می دهد.

حال بیایید از زاویه ای دیگر در خود زمان جلسه امتحان به این قضیه نگاه بیندازیم:

شما یک شب خوب خوابیده اید، یک صبحانه سالم خورده اید، زود رسیده اید و افکار مثبتی را از روز آزمون در ذهن دارید. ولی آیا آماده شده اید؟
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به موسسه آموزش عالي دانش پژوهان مي باشد.