۱۴۰۱ سه شنبه ۲۵ مرداد
امور دانشجویی فرهنگی
دانشگاه غیرانتفاعی چیست؟

دانشگاه غیر انتفاعی/غیر دولتی چیست؟چگونه؟چرا؟

یکی از راهکارهای پیشرفت در دنیای مدرن مستقل بودن از دولت ها می­باشد که باعث ایجاد موسسات، آموزشگاه ها و دانشگاه های غیرانتفاعی مانند هاروارد وبرکلی و... شد در این نوع از دانشگاه­ها که زیر نظر وزارت علوم کشورها است ولی به طور غیرانتفاعی اداره می شود دانشجو می تواند بصورت آزادانه فعالیت­های علمی خود را انجام دهد وحتی می­تواند با د انشگاه­های غیر انتفاعی دیگر کشور ها در ارتباط باشد.

برای وارد شدن در این دانشگاه­ها فرد درکشورهای دارای کنکور مانند ایران انگلستان و... باید حد نصاب رتبه ورود به دانشگاه را پیدا کند تا مجوز ورود به این دانشگاه هارا پیدا کند البته درسال­های اخیر درکشور طرحی درحال اجرا است به اسم پذیرش صرفا براساس سوابق تحصیلی که دراین طرح فرد براساس نمره کارنامه خود مجوز ثبت نام را دریافت می­نماید.

در کشور ایران این دانشگاه ها در تاریخ23مهرماه سال1364براساس مصوبه وزارت علوم به تصویب رسید واز آن زمان درحال اجرا می باشدکه به چندمورد از دانشگاه های بزرگ غیر انتفاعی ایران اشاره می کنیم:

· دانشگاه غیر انتفاعی علم وفرهنگ

· دانشگاه غیر انتفاعی پارس

· دانشگاه غیر انتفاعی دانش پژوهان پیشرو

· دانشگاه غیر انتفاعی زند

· دانشگاه غیر انتفاعی ایوانکی

· و....

چند نکته در این مقاله حایز اهمیت است اولین نکته قابل توجه این است که افراد می توانند در تمامی مقاطع تحصیلی(کارشناسی /کارشناسی ارشد /دکترا) تحصیل کنند دومین نکته قابل توجه در این نوع دانشگاه­ها موضوع خوابگاه است که این دانشگاه­ها به دلیل غیر دولتی بودن معمولا خوابگاه ندارند ولی معمولا دانشگاه ها با خوابگاه های خودگردان در این مورد گفتگو ومذاکره انجام می دهند.

رشته هایی که در این دانشگاه ها ارایه می شود عبارتند از :

حسابداری/معماری/ معماری داخلی /روانشناسی ومشاوره/ مدیریت های بازرگانی مالی وبانکی /مهندسی کامپیوتر/مهندسی ایمنبی بهداشت ومحیط زیست/ساخت وتولید/طراحی طلا وجواهرات

ظرفیت پذیرش رشته های دانشگاه های غیرانتفاعی براساس کنکور سراسری

مجموع ظرفیت پذیرش در رشته تجربی :حدود7500نفر

مجموع ظرفیت پذیرش در رشته ریاضی:حدود3300نفر

مجموع ظرفیت پذیرش در رشته انسانی:حدود4000نفر

مجموع ظرفیت پذیرش در رشته هنر:حدود450نفر

مجموع ظرفیت پذیرش در رشته زبان:حدود100نفر

البته ظرفیت پذیرش در دانشگاه ها ورشته هایی که براساس سوابق تحصیلی پذیرش دارند بالاتر است و دواطلبان باید با آگاهی ومطالعه کامل اقدام به انتخاب رشته کنند.

هزینه دانشگاه های غیر انتفاعی

هزینه دانشگاه های غیر انتفاعی معمولا از دانشگاه های آزاد کمتر می باشد همچنین افراد می توانند از وام صندوق رفاه وزارت علوم نیز برای پرداخت شهریه استفاده کنند.

اعتبار مدرک دانشگاه های غیر انتفاعی

مدارک دانشگاه غیر انتفاعی به دلیل تاییدیه وزارت علوم وهمچنین مصوبات چند سال اخیر برابر با سایر دانشگاه دولتی بوده وامکان ورود به بازار کار برای دانشجویان غیر انتفاعی فراهم است.

1401/05/08