ثبت نام بدون کنکور رشته گرافیک اصفهان

رشته گرافیک

رشته گرافیک در اصفهان در مقطع کاردانی و کارشناسی

رشته گرافیک یکی از رشته هایی دانشگاهی است که در دانشگاه دانش پژوهان پیشرو تدریس می شود. به دلیل تنوع شاخه‌های مختلف این رشته، افرادی که از آن فارغ‌التحصیل می‌شوند، در صورت داشتن خلاقیت و پشتکار کافی، می‌توانند در زمینه‌های متنوعی مشغول به کار شوند. گرافیک به‌عنوان یک زبان تصویری، با استفاده از علائم، سمبل‌ها، خطوط، منحنی‌ها و نمادها، به همراه ترکیب موزون و حساب شده رنگ‌ها، دنیایی از معنا و مفاهیم را منتقل می‌کند.
انتخاب رشته گرافیک به فرد این امکان را می‌دهد تا ایده‌ها و افکار خود را با سرعت، گیرایی و ماندگاری بیشتر در سطح وسیعی منتشر کند. با این حال، یکی از نکاتی که دانشجویان این رشته به آن اشاره می‌کنند، هزینه‌های بالای تجهیزات و ابزارهای گرافیکی است.
داشتن روحیه اجتماعی قوی نیز به دانشجویان کمک می‌کند تا با سلایق مختلف آشنا شده و در استفاده از طرح‌ها، رنگ‌ها و نمادها موفق‌تر عمل کنند. رشته گرافیک یکی از شاخه‌های هنرهای تجسمی است و به نوعی می‌توان آن را زبان تصویر دانست.
دانش‌آموزان می‌توانند از دوره دوم متوسطه با ورود به هنرستان‌ها یا مدارس فنی و حرفه‌ای به این رشته وارد شوند. این رشته در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز ارائه می‌شود و دارای تنوع زیادی در زمینه‌های کاری است. دانشجویان در این رشته مهارت‌هایی همچون طراحی، نقاشی، ترکیب رنگ‌ها، و استفاده از نمادها و عناصر تصویری را فرا می‌گیرند. این رشته، چه در دوره هنرستان و چه در دانشگاه، نیازمند ابزارهای طراحی و نقاشی است و شامل کارهای عملی فراوانی می‌شود.

پذیرش دانشجو در رشته گرافیک به چه صورت انجام می گیرد؟

پذیرش دانشجو در این رشته به صورت نیمه متمرکز انجام می‌شود و شامل مصاحبه حضوری است. داوطلبانی که در میان معرفی شدگان چند برابر ظرفیت این رشته قرار می‌گیرند، باید در آزمون تشریحی (طراحی) با ضریب 4 شرکت کنند.
همچنین، ضریب خلاقیت تصویری و تجسمی 4 و درک عمومی هنر 2 در این آزمون اهمیت دارند. البته که ورود و پذیرش رشته گرافیک در مقطع کارشناسی و کاردانی در دانشگاه دانش پژوهان پیشرو بدون کنکور و با شرط معدل صورت می گیرد.
بازار کار در ایران برای فارغ التحصیلان رشته گرافیک گسترده و متنوع است و فرصت‌های شغلی متعددی در این حوزه وجود دارد. تبلیغات تنها یکی از زمینه‌های کاری گرافیست‌هاست، و با توجه به اینکه تبلیغات به حوزه‌های مختلفی ارتباط دارد، متخصصان گرافیک یا ارتباط تصویری می‌توانند در هر نوع تبلیغاتی نقش‌آفرینی کنند.

طراحی جلد کتاب‌ها، صفحه‌آرایی مجلات و روزنامه‌ها، و تهیه آرم و نشانه‌ها نیز از جمله فعالیت‌های اصلی یک متخصص ارتباط تصویری است.

در ایران، گرافیست‌ها دو شاخه عمده کاری را می‌توانند دنبال کنند:

1. اول، چاپ و انتشارات که شامل فعالیت‌هایی مانند تصویرسازی کتاب، صفحه‌آرایی مجلات و روزنامه‌ها، و تهیه پوستر و بروشور است.
  2. دوم، گرافیک تلویزیونی که در آن گرافیست‌ها مسئول تعیین جزئیات بصری مانند انتخاب لباس مجریان تلویزیونی با توجه به تناسب رنگ‌ها و تفاوت‌های نمایش در تلویزیون‌های رنگی و سیاه و سفید هستند.
رشته گرافیک به دلیل بازار کار مناسب و درآمد خوب، از جمله رشته‌های پرطرفدار در گروه هنر است. بسیاری از دانش‌آموزان خلاق و هنردوست که علاقه‌مند به نقاشی یا طراحی هستند، به تحصیل آکادمیک در این رشته روی می‌آورند. اگر شما نیز به گرافیست شدن علاقه دارید، لازم است از همان ابتدا با برنامه‌ریزی و تلاش، خود را برای کسب رتبه لازم در این رشته آماده کنید. امیدواریم که با مطالعه این مطالب، به پاسخ سوالات و ابهامات خود برای انتخاب رشته گرافیک دست یابید.

شرایط ورود به رشته گرافیک

برای ورود به رشته گرافیک از هنرستان، لازم است که شرایط نمره و معدل مورد نیاز را داشته باشید و سپس در کنکور کاردانی شرکت کنید. همچنین، می‌توانید پس از یک سال از فارغ‌التحصیلی، در کنکور هنر ثبت نام کرده یا مسیر دبیرستان را ادامه دهید و کنکور هنر را به عنوان زیرگروه اصلی یا یکی از رشته‌های شناور کنکور انتخاب کنید.
در صورت قبولی، می‌توانید وارد دوره کارشناسی رشته گرافیک شوید. رشته گرافیک برای افرادی مناسب است که علاوه بر علاقه به هنر، دارای استعداد و توانمندی‌های خاصی هستند که می‌توانند آن‌ها را در طول تحصیل و کار حرفه‌ای خود تقویت کنند. اگر به دنبال موفقیت در این رشته هستید، لازم است ویژگی‌ها و مهارت‌های زیر را در خود پرورش دهید:
  • خلاقیت و نوآوری: توانایی ایجاد ایده‌های جدید و خلاقانه که بتوانند به‌طور مؤثر پیام‌ها و مفاهیم را منتقل کنند.
  • قدرت تخیل بالا: توانایی تصور و خلق تصاویر و طرح‌های متنوع و جذاب.
  • استعداد در نقاشی و طراحی: مهارت در ترسیم و طراحی، که پایه و اساس بسیاری از فعالیت‌های گرافیکی است.
  • هوش هندسی: توانایی درک و کار با اشکال و فضاهای مختلف که برای ترکیب‌بندی و طراحی بسیار مهم است.
  • مهارت کار با کامپیوتر و نرم‌افزارهای مختلف: آشنایی و تسلط بر نرم‌افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ، ایلاستریتور و سایر ابزارهای دیجیتال که بخش بزرگی از کار گرافیست‌ها را تشکیل می‌دهد.
  • توانایی انجام کار تیمی: همکاری موثر با دیگران در پروژه‌های مشترک که نیازمند هماهنگی و تعامل با افراد مختلف است.
  • مسئولیت‌پذیری در ارائه کار: تعهد به تحویل کارهای باکیفیت و در زمان مقرر، که برای رضایت مشتریان و موفقیت در پروژه‌ها حیاتی است.
  • جزئی‌نگری: توجه به جزئیات و دقت در اجرای طرح‌ها که باعث تمایز و برجسته شدن کارهای گرافیکی می‌شود.
  • پشتکار در انجام کار و کسب دانش: استمرار و تلاش در یادگیری مهارت‌های جدید و به‌روز نگه‌داشتن دانش در زمینه‌های مختلف گرافیک.
درک نیازهای بازار و مخاطب: توانایی شناخت و پاسخگویی به نیازهای مخاطبان و بازار، که برای جذب مشتریان و موفقیت در پروژه‌های گرافیکی ضروری است. توانایی برقراری ارتباط با افراد برای بازاریابی بهتر: مهارت در ارتباطات اجتماعی و بازاریابی که به گرافیست‌ها کمک می‌کند تا پروژه‌ها و طرح‌های خود را به بهترین شکل ممکن به مشتریان معرفی کنند.
1403/05/27